Besökte träffen Burning van

Opel Movano blivande husbil
Min Opel Movano

Jag har blivit med van

Tidigare i våras fick jag upp ögonen och intresset för att skaffa en skåpbil (van) och bygga om den till husbil. Jag började titta på massa YouTube-filmer och blev mycket inspirerad. Gick med i en facebookgrupp, Vanlife Sverige och fick ännu mer information och inspiration om Vanlife-livet. De har också en podd som är mycket bra.

I facebook-gruppen hittade jag en skåpbil som var till salu och den fanns inte så långt från där jag bor. Jag åkte dit med min bror och köpte den. Sedan började jag bygga om skåpbilen till en husbil. Under min semester var det tänkt att jag skulle bygga klart husbilen första veckan och sedan åka norröver i tre veckor. Det blev att jag byggde i tre veckor och åkte till Jämtlandsfjällen i en vecka. Kom inte så långt norröver som jag ville. Husbilen blev inte klar som jag tänkt mig. Allt tar mycket längre tid än man tror. Dagarna räcker inte till och sedan var det runt 30 grader varmt de veckorna jag byggde husbil. Inte det optimala.

Burning van blev min första vanlife-träff

Min första vanlife-träff blev Burning van vid Stenbrottet i Hällekis, som ligger vid Kinnekulle. Det var drygt 20 mil dit enkel resa och jag körde direkt efter jobbet och var framme lite efter kl. 20:00 på fradagskvällen. Var där sedan till söndagen.

Burning van 2019 stenbrottet Hälleskil
Burning van-träff vid Stenbrottet Hällekis

Sedan blev det vanlife-häng i dagarna två tillsammans med drygt 100 andra vanlifers. Det var intressant att se alla byggen och människor.

Burning van 2019 samling vid elden
Vanlife-liv vid brasan

Det var många olika sorters vans. Nya och gamla. Det fanns bland annat en Volkswagen buss från 1958 som hade väldigt fin patina. Den är alltså över 60 år gammal.

Volkswagen buss från 1958
Volkswagen buss från 1958

Jag kommer nog skriva mer om mitt husbils-bygge, van-bygge lite längre fram här i bloggen.

Vi hörs!

Hans