Jag hade en plan

Nu är det mitten av mars 2020. I mitten av april hade jag tänkt göra min drömresa. En resa som jag tänkt på i flera år. Nu skulle det ske. Nu eller aldrig.

Tanken var att jag skulle köra min skåpbil/van (som jag byggt om till husbil) genom Europa ner till Spanien. Leva “Vanlife”. Jag sålde mitt hus i höstas och har skaffat ett tillfälligt boende. Jag sade upp min fasta anställning för att vara fri för nya äventyr.

Husbilsbygge av skåpbil
Bygger husbil av skåpbil/van.

Men så blev världen och Europa förkylt. Gränserna mellan Europas länder stängdes och min drömresa kommer inte att bli av våren 2020. Vad göra nu?

Driver mitt företag vidare

Mobila kontoret
Arbetar på “mobila kontoret”

Under drygt 10 års tid har jag haft mitt företag vid sidan om anställningar. Under en period jobbade jag heltid med företaget när jag hade några större projekt. Nu får jag förlita mig på mig själv igen. Skapa mitt eget arbete.

Det jag vill arbeta med är att utveckla företags synlighet på webben via webbplatser, e-handelsplatser, sociala medier etc. Jag vill arbeta med visuell effektiv kommunikation, foto och film för webben och sökmotoroptimerade webbsidor med mera.

I stort sätt alla de projekt/uppdrag som jag haft, har jag fått via tidigare uppdragsgivare. Nöjda uppdragsgivare har tipsat om mig, mitt företag och det som jag kan hjälpa dem med och ett nytt uppdrag har uppstått.

Ibland sitter jag och arbetar på “mobila kontoret”. Det man behöver är en dator, mobilt bredband, anteckningsblock, mobiltelefon och nära till kaffe. Eller så sitter man ute hos en uppdragsgivare och arbetar. Jag har dock ett “fast kontor” också där jag sitter och arbetar.

Vi hörs!

/HansLilja