Livet i förändring

Idag är det söndag och jag åkte en tur till staden Varberg. Var ute på Getterön vid havet och tog några bilder som finns här nedan. Solen sken och vinden ven. Det är väldigt omväxlande väder nu i mars.

I vecka byte jag bil till en modernare och bättre bil. Då är det roligt att göra en söndagsutflykt. När jag körde från Varberg körde jag småvägar och omvägar hem till Ullared. När man sitter i bilen och kör flyger tankarna förbi i skallen. Jag tänkte på några inlägg i sociala medier som jag läste i veckan och det handlade om livet och förändringar.

vindpinat träd på Getterön
Vindpinat träd på Getterön, Varberg.

Livet har sin gång. Det går upp och ner. Det går fort och sakta. Men för det mesta går det framåt. Vi människor strävar efter något. Men vad? Detta är givetvis olika för olika människor och olika livssituationer.

I veckan stängde ett par sitt företag, såg jag på sociala medier. Företaget låg utanför Ullared och det har varit väldigt uppskattat. De tackade för sig, önskade de nya ägarna lycka till med att driva verksamheten vidare och nu väntar nya utmaningar.

Fikapaus bland klipporna på Getterön
Fikapaus bland klipporna på Getterön, Varberg

Paret är drygt 40 år och de har bott i Ullaredtrakten hela sina liv. De har drivit sitt företag i cirka 15 år vid sin bostad. De har barn som flyttat hemifrån. Nu har det sålt huset och företaget och ska flytta till staden Falkenberg, som ligger 30 km från Ullared.

Paret har bestämt sig för att göra en förändring i livet. Prova något nytt. Göra en omstart. Ett nytt skede i livet. I sociala medier har de fått många hejarop. Man får en känsla att det är många som skulle vilja göra en omstart och förändring med livet. Men det blir inte av. Det är väl bra som det är.

Själv har jag nu bott i Ullared i över 10 år. Jag växte upp i Ullared men flyttade hemifrån tidigt. När jag var 16 år flyttade jag till Falkenberg för att gå på gymnasiet. Sedan var det arbete och studier på olika orter runt om i landet under många år.

stenstrand på Getterön
Stenstrand på Getterön, Varberg

När drömmen uppfylldes fanns inget

Mammas släkt kommer från Stockholm och jag var där en del när jag var liten. När jag studerade vid Örebro universitet skrev jag C-uppsats med en som bodde i Stockholm och då åkte jag dit ofta för att arbeta uppsatsen. Detta gjorde att jag fick en ide, en dröm om att jag skulle vilja bo i Stockholm någon gång.

Åren gick och så fick jag möjlighet att hyra en lägenhet i andra hand. Lägenheten var en 2:a som låg i Huddinge centrum. När jag flyttade till storstaden hade jag ett arbete på gång. Jag var på arbetsintervju men det blev inget och jag var ensam och arbetslös i storstaden.

Jag kom ihåg att jag tog pendeltåget in till stan och gick väldigt mycket. Gata upp och gata ner. Ville lära känna staden. Men ibland blir det inte som man tänkt sig och jag flyttade till södra Sverige igen efter någon månad. Jag tog dock chansen och möjligheten att förverkliga en “dröm”, att bo i storstaden Stockholm.

Framtida förändring

I bland tänker jag på att göra en förändring. Prova något nytt. Jag har en ide, en dröm om en flytt som jag skulle vilja göra. Man tänker på fördelar och nackdelar. Man tänker mycket på praktiska saker. Det finns dock en lite hake som håller mig tillbaka och det är gården, som jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Vi får se vad som händer. Jag ska först bara…

Vi hörs!

/Hans