Löptävling 1 – Bocksten Trailrun Winter

Lördagen den 1 februari sprang jag löptävling nr 1 – Bocksten Trailrun Winter (BTR Winter) 24 km. Motionsloppet startade vid Åkulla friluftsgård. Man sprang två varv på en 12 km lång bana vid Åkullas bokskogar och på olika skogs-/grusvägar. Eftersom det har regnat en del den sista tiden var det väldigt lerigt på vissa ställen. I början av loppet försökte jag springa runt gyttjepölarna och vara så försiktig jag kunde för att inte bli blöt. Men mot slutet av loppet sprang jag rakt igenom de värsta gyttjehålen. Det var ingen ide att försöka undvika lervällingen.

Hans vid nummerlappsutdelningen på Bocksten Trailrun Winter
Hans vid nummerlappsutdelningen på Bocksten Trailrun Winter

Loppet kändes bra. Det var runt 5 plusgrader och ingen snö. Det kom lite duggregn men inte så mycket. Tiden blev 2:48 och det får jag vara nöjd med. Det var ju ett trailopp så tiden säger inte så mycket. Känslan är det viktigaste tycket jag. Att man har roligt och mår okej. Det gjorde jag. Givetvis är man trött. Men det är bara att kriga på. Tampas med trötthetstankarna.

Januarimål och februarimål

För att utmana mig själv, min kropp och själ, satte jag upp ett mål för januari månad. Målet var att springa varje dag. Målet klarade jag av och det blev 31 löppass i januari. Inte så illa. Enligt löpklockan blev det 235,89 km, 24:54 timmar och 15,674 kcal. Det motsvarar energimängden i cirka 5 stycken smörpaket (500 gram).

Kalender med löpning i januari
I kalendern prickades löppassen av. Där det står B betyder beredskap och det är lika med min övertid i januari.

Nu i februari 2020 har jag satt upp ett nytt mål och det är att springa varannan dag. Men då måste löppasset vara minst 1 timma. Det blir färre löppass men varje löppass blir längre. Under januari var mina löppass runt 30 minuter. Vi får se hur det går.

Vi hörs!

Hans