Morgonpromenad gör en go och glad

Klockradion startar klockan 05:30 och nyheterna strömmar ut ur de små högtalarna. Jag ligger i sängen och lyssnar. Några minuter senare startar mobiltelefonens alarm. Jag trycker på snooze. När nästa alarm startar går jag upp. Tar på mig mina kläder, som jag har hängt lättillgängligt och ger mig ut på min morgonpromenad.

Hans på morgonpromenad
En underbar morgon för morgonpromenad.

Lite i klockan 06:00 öppnar jag ytterdörren och hör fågelkvitter. Fåglarna är pigga och glada denna dag. Det är klart ute och solen värmer upp marken som ger ifrån en lätt dis. Jag sätter in högtalarna i öronen och startar en podd på låg volym. Promenerar i cirka en timma. Lyssnar på kloka tankar. Ibland flyter tankarna iväg och man får olika idéer och då får man spola tillbaka podden och lyssna igen.

Promenad på grusväg
Min promenadväg denna vårmorgon.

De senaste fyra veckorna har jag gått min morgonpromenad varje vardag, måndag till fredag. Samma runda varje dag. Oavsett väder. Har man bestämt sig är det bara att göra. Ge sig ut. För det kan ta emot ibland när man ligger där i sängen, har det varmt och skönt.

Grillplats vid sjö
Denna grillplats vid Egnaredssjön går jag förbi på mina morgonpromenader.

Anledningen till att jag går mina morgonpromenader är att det är en bra start på dagen. Man kommer ut i friska luften, får igång kroppen och lite puls. Det är också ett perfekt tillfälle att lyssna på olika poddar som kan ge en inspiration och nya idéer. Sedan startar man dagen med ny energi och man blir go och glad. Gör som jag ta en morgonpromenad.

Hans vid sjö
Egnaredssjön är lugn och stilla denna morgon.

Tankar under denna morgonpromenad

Denna morgon började med att jag lyssnade på ett nytt avsnitt av podden Nyfiken på mindre. Podden handlar om “…vad det innebär att leva mer med mindre, med ena foten i skogen och den andra i det digitala. Om att sträva efter lugnet, det enklare livet.”. Det är Jacqueline och Kalle som pratar i podden om olika ämnen kring att arbeta digitalt och leva på landet. Jacqueline arbetar som virtuell assistent och digital kreatör. Kalle arbetar bland annat med film och foto. Jag brukar lyssna på deras poddavsnitt och de inspirerar mig. Jag lever ju själv på landet och arbetar med IT. Mer information om detta finns i mitt förra blogginlägg.

Nästa podd som jag lyssnade på denna morgon var DI digitals podd som handlar om aktuella nyheter inom “IT-världen”. Andra poddar som jag brukar lyssna på är Framgångspodden och Husky Podcast med flera. Lyssna och lär. Bli inspirerad.

Vi hörs!

/HansLilja