Näringslivsdagen Falkenberg 2020

Idag var jag på Näringslivsdagen Falkenberg 2020 och lyssnade på inspirerande föredragshållare. Temat för i år var Tillsammans lyfter vi. Det är föreningen Näringslivet Falkenberg håller i Näringslivsdagen Falkenberg tillsammans med olika samarbetspartners.

Ami Hemviken var moderator för dagen och de som höll föredrag var:

  • Jerry Engström pratade om “Att bygga ett enastående varumärke”
  • Glenn Johansson pratade om “Är Falkenberg så unikt?”
  • Günter Mårder pratade om “Aktörerna som twistat sin affärsmodell”
  • Mouna Esmaeilzadeh pratade om “Framtiden är ljusare än du tror”
  • Andreas Ekström pratade om “Sju sätt att äga världen”
  • Henrik Fexeus pratade om “Din goda makt”
Jerry Engström på Näringslivsdagen Falkenberg
Jerry Engström på Näringslivsdagen Falkenberg

En av föredragen som jag hade sett fram emot att lyssna på var Jerry Engströms. Han har, tillsammans med kollegor, skapat FriluftsByn som ligger vid Höga kusten. Jag har lyssnat på honom i olika poddar och tycker han är inspirerande. Idag var inget undantag. Efter att ha lyssnat på Jerry börjar min hjärna snurrade på med olika idéer som jag har och som man skulle kunna genomföra. Jerry pratade om storytelling och att dela med sig av det som exempelvis händer på företaget. Använd sociala medier och var personlig i kommunikationen. Om man ge värde – får man uppmärksamhet.

Anders Ekströmpå Näringslivsdagen Falkenberg
Anders Ekströmpå Näringslivsdagen Falkenberg

Andreas Ekström var också intressant. Han har jag följt lite under årens lopp och en av hans första böcker som handlar om Google har jag läst.

Efter att ha lyssnat på olika föredrag får man positiv energi och blir inspirerad. Det var inte en av de bästa Näringslivsdagen Falkenberg som jag varit på, men okej. Dock var moderatorn Ami Hemviken nog en av de bästa som Näringslivsdagen Falkenberg haft. Hon var mycket bra. Rolig och engagerande. Hon flätade ihop dagens olika punkter på ett mycket bra sätt. Berättade historier och bjöd på sig själv, vilket gav många skratt. Toppen!

Februarimål uppnått

Som jag nämt i ett tidigare inlägg satte jag upp ett mål för februari och det var att springa varannan dag och då minst en timma. Detta mål uppfyllde jag. Trots vissa dagar med regn och kyla. Men har man bestämt sig är det bara att genomföra. För mars har jag inte satt upp något specifikt träningsmål mer än att jag ska springa/träna minst 5-6 gånger i veckan.

Andra saker som hänt i februari är att jag slutat min fasta anställning och flyttat från huset som jag tillfälligt hyrt. Nu börjar nya äventyr i livet som jag kommer att skriva mer om framöver.

Vi Hörs!

HansLilja