Om

Ullaredbo

Mitt namn är Hans Lilja och jag bor i samhället Ullared som ligger i Hallands inland. Här har jag bott nästan hela mitt liv med undantag för studier och arbete på annan ort under några år i början av 2000-talet. Jag studerade bland annat vid Örebro universitet och så arbetade jag några år i Småland. För drygt 10 år sedan flyttade jag tillbaka till samhället Ullared.

Hans Lilja löper.

Träning

På fritiden konditionstränar jag och det blir mest löpning. Löpning är min passion och jag brukar springa en del motionslopp för att ha små mål att se fram emot. Jag cyklar också landsväg och mountainbike ibland.

Foto och film

Jag har fotograferat sedan tidiga tonåren då jag köpte en systemkamera av min storebror. Då laddade man kameran med film och hade cirka 36 bilder på en 135-filmrulle. Man skickade iväg filmen för framkallning och så kom den tillbaka efter någon vecka. Jag fotograferade mycket och det blev dyrt så jag började att framkalla svart-vita bilder själv i eget fotolabb. Jag har lagt många många timmar i mörkrummet. Sedan kom digitalkameran och nya möjligheter med fotograferandet. Jag tror jag har haft nästan tio stycken digitalkameror nu.

Även filmning började jag med tidigt. Det var Hi8- och DV-kamera och jag har massor med kassetter i lådor som jag borde digitalisera. De senaste åren har jag börjat att filma mer och mer. Även här har digitaliseringen tagit över helt när det gäller filmning och redigering.

Om bloggen

Jag på Kebnekaises fjälltopp.

Denna blogg startade jag för att jag tycker om att skriva och det som jag kommer att skriva om är:

  • sevärdheter som finns runt samhället Ullared och Hallands inland.
  • mitt intresse för konditionsträning som löpning och cykling.
  • jag kommer också att skriva om utflykter och resor som jag gör.

Varmt välkommen att följa min blogg.

/Hans