Planerar mina motionslopp för 2019

Hans planerar motionslopp.

Löpning och motionslopp är en passion som jag har. Jag springer regelbundet och det måste jag göra för att må bra i kropp och själ. Det ger mig energi och jag har energi i kroppen som måste ut. Jag har spring i benen sedan barnsben, men det var inte förrän jag var cirka 16 år som jag började träna löpning regelbundet. Tidigare hade jag hållit på med olika idrotter som fotboll, bordtennis, luftgevärsskytte, motocross, slalom med mera.

”Löpning är en kroppsaktivitet som går ut på att förflytta sig snabbt med hjälp av benen.”

Wikipedia

Det går inte särskilt snabbt när jag springer. Utan jag lunkar på i min takt. Ibland pressar jag kroppen på mina löprundor och ser om jag har förbättrat mig. Vissa dagar går det trögt och man vill bara springa hem och ibland känns det lätt som om man flyger fram.

Små mål och stora planer

Att ha små mål med motionerandet är bra. Därför brukar jag springa en del motionslopp. Varje år brukar jag springa Stockholm Maraton (42 km) och Lidingöloppet (30 km). Det är de stora loppen. Men det blir också några mindre lokala motionslopp som exempelvis:

 • Älglöpet, Skärshult, Hyltebruk.
 • Premiärmilen, Skatås, Göteborg.
 • Varbergsloppet, Varberg.
 • Friskusloppet, Varberg.
 • Wärnamo Kvartsmarathon, Värnamo.
 • Hallandsloppet, Vessigebro.
 • Nackhällsrundan, Dagsås.
 • Falkenbergs stadslopp, Falkenberg.
 • Ostalöpet, Kvibille.
 • Prinsens minne, Halmstad.
 • Finalloppet, Skatås, Göteborg.
 • Falktouren, fem lopp i Falkenbergs kommun.
 • Sylvesterloppet, Tvååker.

Nu sitter jag och planerar vilka motionslopp som jag ska springa 2019. För att få en överblick har jag en årsplanering där jag prickar in de olika loppen som jag vill springa och sedan prickar man av de loppen som man har genomfört. Jag har också en kalender där jag prickar in antal löppass som jag gör på året. Det brukar bli runt 200 stycken löprundor.

Extrem utmaning 2019

Hans springer Ultravasan 90 km
Hans springer Ultravasan 90 km

I flera år har jag tänkt att jag ska ge mig själv en rejäl utmaning när det gäller löpning. Det som jag skulle vilja göra är ett 100 miles lopp. En mile är 1,6 km. 100 miles är 160 km. Inom ultralöpning är det en potent distans. Jag har sprungit Ultravasan 90 km som längst.

Loppet som jag funderar på att springa är Kullamannen ultra 100 miles och det går i början av november. Starten är i Båstad och målet vid Kullaberg. Men jag får se. Då måste jag springa väldigt mycket mängd. Många långpass över 2 timmar.

Ett annat lopp som jag funderar på är ett fjällmaraton i Bydalen på 50 km. Det speciella med detta loppet är de 2 900 höjdmeterna. Det är väldigt mycket upp och ner för fjällbranter. Jag har sprungit ett par fjällmaraton tidigare och det är helt fantastiskt vilka vyer det är i fjällen.

Jag kommer att bestämma mig senare under våren om det blir något extremlopp i år.

Vi hörs!

Hans