Ullared våren 2020

Nu när det är virustider är det inte lika många besökare i samhället Ullared som det brukar vara. Under januari och februari är det lågsäsong med färre antal besökare. Men i mars brukar det bli fler besökare och då främst på helgerna. Men inte i år. I år har besöktsantalet minskat drastiskt på grund av pandemin. Inga busslaster med besökare har kommit till samhället Ullared. Rekommendationerna är att alla ska stanna hemma och inte sprida virus vidare. Personalen på det gula varuhuset permitteras. Hur ska detta sluta?

Utsikt över samhället Ullared
Utsikt över samhället Ullared.

Trots dessa märkliga tider händer det saker i samhället Ullared. I höstas revs byggnaderna som låg mitt emot hotellet. I dessa byggnader fanns det bland annat bank och apotek, som nu har flyttat till nya lokaler. Men en frisör och resturang försvann under rivningsarbetet. Nu är det en grusplan på platsen och det ser lite dystert ut tycker jag. Meningen är att det ska byggas ett nytt hotell där som är två våningar högre än det gamla hotellet som finns i Ullared. Stort blir det. Få se hur det blir med hotellplanerna nu när det gula varuhusets försäljning har minskat med hundratals miljoner kronor under våren.

Men på campingen i Ullared har det hänt saker. Där har det byggts en ny resturang och sedan har det byggts ut med fler badtunnor och en bastuanläggning. Nu kan besökare bada, basta och äta i nya lokaler.

Gekåsbyn Bistro i Ullared
Ny restaurang vid Campingen i Ullared snart klar.
Hans fotograf Ullared

Fint väder för fotografering

De senaste dagarna har det varit fantastiskt väder ute. Solen har spridit sina strålar och värmt börjar komma tillbaka. Häromdagen gav jag mig ut och fotograferade lite vid Floastad som är ett naturreservat som ligger en bit utanför Ullared. Där finns en utsiktsplats där man kan betrakta det Halländska landskapet och se vårens tecken komma. Jag har skrivit om denna plats i ett tidigare inlägg. Läs mer om Floastad naturreservat.

Floastad naturvårdsområde i Ullared
Fin utsikt vid Floastad naturreservat i Ullared.

Ha det bra – tvätta händerna – vi hörs!

/HansLilja