Utsiktsplats utanför Ullared

När jag körde hem från arbetet idag var det en fin kväll. Solen sken och det stod 8,5 grader varmt på biltermometern. Det ska bli skönt med lite vår nu och med mer ljus på kvällarna.

utsiktsplats Flostad utanför Ullared
Uppe på ett berg finns denna utsiktsplats utanför Ullared.

På vägen hem stannade jag en bit utanför Ullared och tog mig upp till en utsiktsplats som ligger i ett naturreservat som kallas Floastad. Det var så fantastisk fin solnedgång så jag var tvungen att ta mig till denna utsiktsplats för att fotografera.

promenad i naturreservatets lövskog
Hans går i lövskogen.

När man har parkerat bilen får man gå en bit i naturreservatet som mestadels består av lövskog. Det finns en del fina ekar där. Nu har inte våren kommit med sin lövprakt än så det får nog bli ett besök lite längre fram när löven har slagit ut och blivit gröna.

trappsteg sista biten upp till utsiktsplatsen

Den sista biten upp på berget till utsiktsplatsen har de (Länsstyrelsen?) gjort trappsteg och en ledstång. Det underlättar men man får vara försiktig för det är halt på trappstegen.

mossa runt gamla trädgrenar
Mossa runt gamla trädgrenar.

Det är lite speciell skog uppe på naturreservatets berg. Gamla träd och mossa. Nästan som en trollskog.

Tummen upp för Floastads utsiktsplats utanför Ullared.

När man väl har tagit sig upp till utsiktsplatsen är det bara att njuta av utsikten. Det var lite disigt när jag var där. Det kommer att bli fantastiskt fint längre fram i vår när alla fina färger kommer fram.

Utsiktsplatsens grymma historia

Det säg att denna utsiktsplats, som är ett berg med ett stup nedanför, användes som ätterstupa förr i tiden.

Ättestupa (även ättestörta eller ättestapul) är en tradition eller legend som säger att åldringar under nordisk forntid har kastat sig, eller blivit kastade, mot sin död utför ett brant stup, eller ättestupa.

Källa: Wikipedia

Till helgen ska jag åka till Åhus i Skåne för att springa ett motionslopp på 21 km och det ska bli kul. Jag kommer att skriva om detta på söndag.

Vi hörs!

/Hans