Weekend med motionslopp i Åhus

För några veckor sedan fick jag en ide om att ta en tur till Skåne och Åhus för att springa motionsloppet Åhus trailrun 21 km. Det blev en weekend med löpning och hotellboende i Kristianstad, som ligger cirka 30 minuters bilväg från Åhus.

Hans kopplar av i sängen
Hans kopplar av på hotellrummet inför motionsloppet.

Åhus trailrun ingår i en ny trailtour som startade med loppet i Åhus. Under 2019 kommer 15 stycken lopp ingå i denna trailtour. Jag ska försöka att springa några av loppen som arrangeras i södra Sverige.

Tävlingsdag med Åhus trailrun

Att springa motionslopp har jag gjort i många år så jag har bra rutin på hur jag ska förbereda mig. Det brukar bli pasta dagen innan och en bra frukost tävlingsdagen. Men man ska inte krångla till det utan äta det man brukar äta och det som kroppen är van vid.

frukost på hotellet
Hotellfrukost med yoghurt, musli, mackor och ägg.

Under loppe hade jag med mig en GoPro-kamera som jag filmade med. Stillbilderna nedan har jag tagit från det filmade materialet så det är därför kvaliten inte är så bra.

Loppet startade utmed havet lite söder om Åhus vid Furuboda folkhögskola. Den första delen på 21 km loppet gick utmed havet. Det var tungt och slirigt att springa på den mjuka sandstranden. Efter sandstranden kom man in i tallskogen och stigar. Den första delen av loppet var cirka 10 km och när man sprungit denna del kom man tillbaka till startplatsen. Sedan sprang man två varv på en 5 km runda andra delen av loppet. Det var löpning på slirig sandstrand och trevliga stigar i tallskogen.

För min del gick loppet okej. Det var tungt mot slutet och jag tappade krafterna. Men jag har inte kommit upp i någon mängdträning än och det har bara blivit ett långpass i veckan i år. Detta gör att jag inte har uthålligheten som behövs för längre lopp. Men det kommer.

Vi hörs!

/Hans